Welkom

Gepost op 22/03/2016

…op de website van Café de 2 Wezen in Sassenheim, sinds 1981 het gezelligste café van de Bollenstreek. Dé plaats voor een pilsje of speciaalbier (5 wisseltaps en ca. 50 soorten van de fles) in ongedwongen sfeer, maar ook voor een goede kop koffie en de krant of een potje darts. Of neem plaats op ons ruime en zonnige terras aan de Oude Haven!

Wij zijn elke dag geopend:

  • maandag t/m donderdag 15:00 – 01:00
  • vrijdag 15:00 – 02:00
  • zaterdag  14:00 – 02:00
  • zondag 15:00 – 23:00

facebook Voor actuele informatie en evenementen, bezoek onze Facebookpagina, www.facebook.com/2wezen

IG logoOf volg ons op Instagram

Bierproeven in de Wezen

Gepost op 01/11/2022

Wie, wat, waar?!
Op zondagmiddag, 16.00 uur, zijn er 8 biertjes te proeven. Maar welke? Jij mag het zeggen. Wie de meeste goed heeft mag een emmer eeuwige roem meenemen én wint een leuke prijs. Om 18.30 uur krijg je een bordje warm eten terwijl wij de uitslag checken.

Wanneer dan?
8 januari en ook nog in maart

Leuk!
Weten we 😉 Inmiddels zit ook de bierproeverij van 8 januari al helemaal vol. Meld je even bij de kroeg als je interesse hebt in de editie van maart, dan noteren we je naam achter de bar.

Biermarkt 28 augustus 2022

Gepost op 14/07/2022

Hoeraaaa! Na 2 jaar van afwezigheid is ‘ie daar: de 30e biermarkt!

Vanaf 13.00 uur ben je welkom op het plein bij de Oude haven. Om 19.00 uur is het hele feest afgelopen en kan je thuis de vetpan op het vuur zetten. Dit jaar wordt de biermarkt door eetcafé de Voogd, Op eigen wijze en ons eigen café De 2 Wezen georganiseerd. We werken weer met het vertrouwde (en duurzame) systeem van (glazen) biermarktglazen en muntjes en het statiegeldsysteem.

Huh, wat?
Ja, je drinkt uit je eigen glas. Dat wordt steeds voor je gespoeld bij een tappunt.
Je koopt je glas bij de muntenkraam, daar koop je ook blauwe en/of rode muntjes.

Muntjes?
Ja, en die wissel je dan weer in voor bier. Mét je glas op weg naar een tappunt, daar lever je je glas en de juiste kleur munt in en dan krijg je ‘m vol weer terug.

Juiste kleur?
Rode muntjes zijn over het algemeen de wat lichtere bieren. De bieren met een hoger percentage, of dat superbijzondere biertje, zijn een blauwe munt.

En die duurzaamheid?
Die zie je terug in het statiegeldsysteem. Je mag je glas én alle muntjes die je overhebt aan het einde van je bezoek weer inleveren bij de muntenkraam. Dan krijg je je geld weer terug. Superduurzaam want wij kunnen alles bij de volgende biermarkt weer gebruiken!

Ook superduurzaam: je eigen biermarktglas meebrengen naar de BM. Let op, we tappen alléén in biermarktglazen.

Tappen?
Oké, oké, jij wil een glaasje wijn of fris. Dat kan ook in zo’n biermarktglas hoor!

Houd vooral alle socials (facebook en instagram, #biermarkt) in de gaten, daar krijg je af en toe een sneak peak op de bierlijst én alle laatste info.

Nog ééntje dan…

Gepost op 10/04/2021

Bierpakket #6
Voor de zesde keer alweer kun je een bierpakket bestellen. Voor het geval jij onder een steen hebt geleefd en van hoed noch rand weet leggen we het nog even uit:

Geen bier meer op de taps
Lockdown 2 ging in werking en de kroeg moest wéér z’n deuren sluiten. Iedereen kwam Wezenloos thuis te zitten en dat is ontzettend zwaar. Ook voor de Wezen zelf: geen gasten en geen omzet. Dat vroeg enige creativiteit en het duurde dan ook niet lang tot het Wezen Bierpakket was geboren!

Bestellen via formulier
Erwin, Wouter en Liesbeth bogen zich met veel toewijding over het proeven en selecteren van bieren. Brouwers zijn gebeld, verbondjes zijn gesmeden. Concessies werden dan weer niet gedaan want over smaak valt niet te twisten! Zo is er ook voor #6 een mooie selectie gemaakt. Je kunt het pakket bestellen via deze bestellink .

Je ontvangt t.z.t. een betaalverzoekje via mail of app. Je kunt je pakket thuis verwachten op 17 april, of als je buiten Sassenheim woont ‘m komen ophalen in de kroeg.

Help de horeca, drink bier
Wij zijn ontzettend blij met jouw bestelling. Dankzij jouw nobele voornemen je dorst te lessen met onze biertjes verzeker je de Wezen van een toekomst.
Daarnaast doe je ook nog de goede daad zo veel mogelijk thuis te blijven en lekker uit je eigen koelkast te drinken. Good job! We zijn trots op jou. Hopelijk zien we elkaar weer snel!!

 

Glazenactie! Steun het café

Gepost op 22/03/2020

Denk om je gezondheid, drink uit je eigen glas! Steun café De twee wezen en bestel een bierglas met je eigen naam er op.
Voor €7,50 krijg jij een vaasje óf een fluitje met daarin je naam gegraveerd. Deze actie was een groot succes, we hopen dat jullie nog vaak aan ons denken terwijl je uit je gepersonaliseerde glas drinkt! 

Hoe kon ik aan zo’n tof glas komen?
Tijdens lockdown 1.0 zijn er bloed, zweet en tranen gestopt in het handmatig verwerken van de orders.

Jullie hebben in grote getalen aan ons gedacht!
Echt hartverwarmend hoe veel namen we voorbij zagen komen.