Biermarkt


Jaarlijks organiseert Café de Twee Wezen samen met Eetcafé de Voogd de “Biermarkt”, een groots speciaalbier evenement in de open lucht waar ieder jaar zo’n 2500 bezoekers op af komen. Rond de 60 taps zijn opgesteld waarachter vrijwilligers de glazen van bezoekers vullen met de diverse bieren.

Biermarkt 2023

De 31e Biermarkt wordt gehouden op zondag 27 augustus 2023.

Vanaf 13.00 uur ben je welkom op het plein bij de Oude haven. Om 19.00 uur is het hele feest afgelopen en kan je thuis de vetpan op het vuur zetten. De Biermarkt wordt georganiseerd door Eetcafé de Voogd, Op Eigen Wijze en ons eigen Café De 2 Wezen. We werken weer met het vertrouwde (en duurzame) systeem van (glazen) biermarktglazen, muntjes en het statiegeldsysteem.

Huh, wat?
Ja, je drinkt uit je eigen glas. Dat wordt steeds voor je gespoeld bij een tappunt.
Je koopt je glas bij de ingang. Bij de centrale kassa, voor Vishandel Schuitemaker, koop je de blauwe en/of rode biermuntjes.

Muntjes?
Ja, en die wissel je dan weer in voor bier. Mét je glas op weg naar een tappunt, daar lever je je glas en de juiste kleur munt in en dan krijg je ‘m vol weer terug.

Juiste kleur?
Rode muntjes zijn over het algemeen de wat lichtere bieren. De bieren met een hoger percentage, of dat superbijzondere biertje, zijn een blauwe munt.

En die duurzaamheid?
Je mag de muntjes die je overhebt aan het einde van je bezoek weer inleveren bij de muntenkraam. Het glas blijft jouw eigendom, hier krijg je geen geld meer voor terug.

Ook superduurzaam: je eigen biermarktglas meebrengen. Let op, we tappen alléén in originele biermarktglazen met blauwe opdruk.

Tappen?
Oké, oké, jij wil een glaasje wijn of fris. Dat kan ook in zo’n biermarktglas hoor!

Houd vooral alle socials (Facebook en Instagram) in de gaten, daar krijg je af en toe een sneak peak op de bierlijst én alle laatste info.

Alle info onder voorbehoud: aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden. 

Foto: Maurice Hoogeveen