Biermarkt


Jaarlijks organiseert Café de Twee Wezen samen met Eetcafé de Voogd de “Biermarkt”, een groots speciaalbier evenement in de open lucht waar ieder jaar zo’n 2500 bezoekers op af komen. Rond de 60 taps zijn opgesteld waarachter vrijwilligers de glazen van bezoekers vullen met de diverse bieren.

Biermarkt 2022

Hoeraaaa! Na 2 jaar van afwezigheid is ‘ie daar: de 30e biermarkt!

Vanaf 13.00 uur ben je welkom op het plein bij de Oude haven. Om 19.00 uur is het hele feest afgelopen en kan je thuis de vetpan op het vuur zetten. Dit jaar wordt de biermarkt door eetcafé de Voogd, Op eigen wijze en ons eigen café De 2 Wezen georganiseerd. We werken weer met het vertrouwde (en duurzame) systeem van (glazen) biermarktglazen en muntjes en het statiegeldsysteem.

Huh, wat?
Ja, je drinkt uit je eigen glas. Dat wordt steeds voor je gespoeld bij een tappunt.
Je koopt je glas bij de muntenkraam, daar koop je ook blauwe en/of rode muntjes.

Muntjes?
Ja, en die wissel je dan weer in voor bier. Mét je glas op weg naar een tappunt, daar lever je je glas en de juiste kleur munt in en dan krijg je ‘m vol weer terug.

Juiste kleur?
Rode muntjes zijn over het algemeen de wat lichtere bieren. De bieren met een hoger percentage, of dat superbijzondere biertje, zijn een blauwe munt.

En die duurzaamheid?
Die zie je terug in het statiegeldsysteem. Je mag je glas én alle muntjes die je overhebt aan het einde van je bezoek weer inleveren bij de muntenkraam. Dan krijg je je geld weer terug. Superduurzaam want wij kunnen alles bij de volgende biermarkt weer gebruiken!

Ook superduurzaam: je eigen biermarktglas weer meenemen. Let op, we tappen alléén in biermarktglazen.

Tappen?
Oké, oké, jij wil een glaasje wijn of fris. Dat kan ook in zo’n biermarktglas hoor!

Houd vooral alle socials (facebook en instagram) in de gaten, daar krijg je af en toe een sneak peak op de bierlijst én alle laatste info.

 

Alle info onder voorbehoud: aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden. 

Biermarkt groot succes

Foto: Maurice Hoogeveen